Briosele vegane sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la deserturile tradiționale. Acestea pot fi alese pentru motive etice, restricții alimentare sau pură curiozitate. Reteta prezentată în acest articol îți va impresiona papilele gustative și te va face să uiți că încerci o alternativă vegană. În acest articol vei învăța cum să gătești o rețetă delicioasă de brioșe vegane, de la ingredientele de bază până la decorare. Vei descoperi cum să le faci fabulos de apetisante cu glazură și capsuni, pregatite pentru o sedinta foto de Instagram! Pentru a da un aspect final perfect brioselor tale, poți decora fiecare brioșă cu felii de capsuni proaspete sau chiar cu câteva capsuni întregi. Acest pas poate fi o activitate distractiva pe care o poți realiza alaturi de prieteni, familie sau cei mici. Savurați împreună aceste superbe deserturi vegane!

Briosele vegane sunt o alternativa delicioasa si sanatoasa la deserturile traditionale. Fie ca alegi acest desert pentru motive etice, din cauza unor restrictii alimentare sau din pura curiozitate, cu siguranta aceasta reteta te va impresiona si vei uita chiar si ca incerci o alternativa vegana.
In acest articol vei invata nu doar cum sa gatesti un preparat delicios intr-o varianta vegana (de la ingredientele de baza, pana la decorare), ci vei invata si cum sa le impodobesti fabulos cu glazura si capsuni, gata de o sedinta foto de Instagram!

Aceasta combinatie exceptionala de arome si texturi iti va cuceri papilele gustative si iti va incanta intreaga familie sau invitatii la ocazii speciale. Sa incepem sa gatim!

Ingredientele necesare

Pentru briose
• 1 si 1/2 cani de faina
• 3/4 cana de zahar brun
• 1/2 cana de lapte vegetal (de exemplu, lapte de migdale, de soia sau de ovaz)
• 1/4 cana de ulei vegetal
• 2 lingurite de praf de copt
• 1/2 lingurita de sare
• 1 lingurita de extract de vanilie

Pentru glazura
• 1/2 cana de ciocolata vegana (taiata in bucati)
• 1/4 cana de lapte vegetal
• 1 lingurita de ulei de cocos

Pentru decor
Capsuni proaspete (taiate felii sau lasate intregi)
Aceasta reteta iti ofera aproximativ 12 briose, dar poti ajusta cantitatile in functie de nevoile tale si poti chiar dubla sau tripla ingredientele pentru a obtine mai multe, in functie de numarul de pofticiosi pe care urmeaza sa ii servesti!

Preparare briose
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste tava de briose. Pentru un rezultat optim, este recomandat sa ai o tava speciala pentru briose, iar in spatiile destinate pentru acestea sa pui hartii pentru briose.

Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul brun, praful de copt si sarea. Asigura-te ca ingredientele uscate sunt bine combinate.

Adauga laptele vegetal, uleiul vegetal si extractul de vanilie in bolul cu ingredientele uscate. Amesteca pana cand se formeaza o compozitie omogena. Nu amesteca prea mult pentru a evita ingrosarea compozitiei.

Pune compozitia in formele de briose si umple spatiul aproximativ 2/3 din fiecare forma.

Lasa briosele la copt in cuptor la 180 de grade, timp de aproximativ 18-20 de minute sau pana cand devin aurii. Daca introduci o scobitoare in mijlocul briosei si aceasta iese uscata, desertul este gata!

In timp ce briosele se racesc, pregateste glazura de ciocolata vegana. Poti alege pentru acest pas ciocolata neagra, alba sau cu arome, optiunile vegane iti ofera o gama larga.

Intr-un castron mic rezistent la caldura, topeste ciocolata vegana impreuna cu laptele vegetal si uleiul de cocos, la bain-marie sau intr-un cuptor cu microunde la treapta de putere scazuta. Amesteca pana cand obtii o consistenta fina si lucioasa.

Lasa glazura sa se raceasca putin pentru a se ingrosa usor, dar asigura-te ca este inca usor de turnat. Poti turna glazura direct peste briosele racite si sa o lasi sa se intinda in mod natural pe margini sau poti scufunda briosele cu capul in jos in vasul cu ciocolata topita.

Ulterior, lasa-le la uscat pe un gratar cu tava sau pe o tava simpla, acoperita cu hartie de copt. Daca temperatura din camera nu permite uscarea lor optima, le poti tine la frigider pentru cateva minute, pana se obtine consistenta dorita.

Decorarea brioselor

Pentru a finaliza, decoreaza fiecare briosa cu capsuni proaspete taiate felii sau cu cateva capsuni intregi. Acest pas poate fi o activitate extrem de distractiva, pe care o poti impartasi cu prietenii, familia sau ce mici. Apoi, tot ce va ramane de facut este sa savurati impreuna super desertul vegan!

Delicioasele briose vegane

Briosele vegane sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la deserturile tradiționale. Acestea pot fi alese pentru motive etice, restricții alimentare sau pură curiozitate. Reteta prezentată în acest articol îți va impresiona papilele gustative și te va face să uiți că încerci o alternativă vegană.

Gatitul briosei vegane

În acest articol vei învăța cum să gătești o rețetă delicioasă de brioșe vegane, de la ingredientele de bază până la decorare. Vei descoperi cum să le faci fabulos de apetisante cu glazură și capsuni, pregatite pentru o sedinta foto de Instagram!

Decorarea brioselor vegane

Pentru a da un aspect final perfect brioselor tale, poți decora fiecare brioșă cu felii de capsuni proaspete sau chiar cu câteva capsuni întregi. Acest pas poate fi o activitate distractiva pe care o poți realiza alaturi de prieteni, familie sau cei mici. Savurați împreună aceste superbe deserturi vegane!

2 thoughts on “Briose vegane cu ciocolata si capsuni

  1. Mi-a placut foarte mult articolul despre beneficiile masajului terapeutic. Este impresionant sa descoperim cate aspecte pozitive poate aduce un simplu masaj asupra sanatatii noastre fizice si mentale. Recomand cu caldura tuturor celor care nu au incercat inca aceasta metoda de relaxare sa o faca cat mai curand posibil.

  2. Articolul de pe Bieno.ro despre cele mai bune metode de relaxare este foarte interesant si util. Sunt de acord cu ideea ca este important sa ne acordam timp pentru a ne relaxa si a ne reincarca bateriile, mai ales in societatea agitata in care traim. Metodele prezentate sunt variate si accesibile, iar sfaturile oferite sunt practice si usor de urmat.

Comments are closed.