Magneziul si calciul sunt cele mai abundente saruri gasite in apa de la robinet. Cand vorbim despre apa dura, ea se refera de obicei la un continut ridicat de calciu si magneziu.

Aceasta concentratie de saruri minerale in apa naturala este diferita de la o zona geografica la alta, dar si in diferite perioade ale anului.

===De ce este apa dura rea pentru parul ondulat?

Apa dura este aspra pentru par in general, dar nu este mai rea pentru parul ondulat decat alte tipuri de par. In schimb, este deosebit de negativa pentru parul deteriorat.

Apa dura poate fi deosebit de periculoasa pentru parul deteriorat, deoarece acesta permite apei dure sa se lipeasca de el mai bine decat parul mai sanatos.

De asemenea, poate cauza mai multe probleme pentru parul fin, care este predispus la acumulare, sau pentru parul care este uscat in mod natural, cum ar fi parul cret sau ondulat. Aceasta apa provoaca acumularea care poate duce la par uscat sau la par care se simte productiv si gras, ba chiar uscat.

Apa dura poate face mai multe daune daca nivelul pH-ului apei este mai ridicat. Cu cat pH-ul este mai mare, cu atat mai multe minerale se pot lega de parul tau.

===Cum sa-ti ingrijesti si sa-ti protejezi parul ondulat atunci cand ai apa dura

Apa dura nu inseamna (doar) apa forata de la adancime. Oamenii cu par ondulat si cret spun adesea lucruri de genul „Locuiesc in oras, asa ca apa de la robinet nu este dura”.

Pare sa fie o conceptie gresita foarte comuna ca apa de la tara (de fantana, izvor sau forata) este dura, in timp ce apa din oras este moale. Acesta nu este cazul! Lucrurile nu sunt atat de simple. Verifica cu furnizorul local de apa aceste aspecte sau fa chiar tu testele respective la institutiile abilitate.

===Semnele apei dure

• Depuneri minerale in jurul robinetelor sau dusul care devine galben.
• Rufele tale albe pot deveni galbene.
• Sampoanele sau alte sapunuri nu fac spuma atat de multa pe cat ai considera normal.
• Daca clatesti un pahar limpede cu apa si il lasi sa se usuce, vei vedea urme albe acolo unde apa s-a uscat.

===Ce se intampla in par?
• Parul tau pare tern si se simte murdar chiar si dupa samponare.
• Simti mancarime la nivelul scalpului. Uneori, calciul blocheaza porii scalpului si provoaca iritatia si/sau acneea scalpului.
• Parul tau se simte dur si nu se inmoaie prea mult cu balsam. Balsamul poate sa nu ajunga in par din cauza acumularii.
• Parul tau este casant si se rupe – devine atat de deshidratat in timp incat ajunge slab si predispus la rupere.

===Solutii? Cum sa reduci impactul apei dure asupra parului ondulat sau cret?
• Utilizeaza un sampon pentru chelare aproximativ o data pe luna – acesta curata mai mult decat samponul obisnuit sau cel de clarificare. • Acesta ajuta la indepartarea mineralelor din apa dura, cum ar fi calciul si magneziul, din par.
• Aceste minerale se pot acumula in timp si pot cauza parul sa devina uscat, fragil si dificil de gestionat. Un sampon chelator are molecule active numite agenti chelatori care fac cea mai mare parte a activitatii.

Acesti agenti se prind de „impuritati” si le indeparteaza de pe par. Produsele de chelare a parului sunt adesea pline de antioxidanti puternici si elimina mineralele murdare si lupta impotriva radicalilor liberi care va ataca parul.

Cumpara apa distilata sau imbuteliata (la PET) cu care sa-ti speli parul in locul celei de la robinet. Acest lucru poate parea putin exagerat pentru unii, dar este o modalitate de a obtine apa mai moale cu care sa-ti cureti parul!

Incearca sa-ti mentii parul sanatos. Daca parul este deteriorat de tratamente chimice, caldura etc., va avea mai multe sarcini negative de care se pot lega particulele de apa dura.

Adica, daca parul tau este deja deteriorat, acesta va fi deteriorat mai mult de apa dura decat va fi parul mai sanatos. Daca va cautati tratamente pentru par, va recomandam produsele care chiar dau rezultate in aceste situatii, si anume Olaplex.

De asemenea, aveti grija de unde cumparati aceste produse.

3 thoughts on “Parul ondulat si apa dura

  1. Am apreciat faptul ca autorul a abordat subiectul din mai multe perspective si a prezentat avantajele si dezavantajele fiecareia. Acest lucru ne ajuta sa avem o imagine completa asupra temei discutate.

  2. M-am bucurat sa descopar aceasta resursa, care ofera informatii valoroase si utile. Este important sa fim bine informati pentru a lua decizii informate in viata de zi cu zi.

  3. Articolul este foarte informativ si detaliat, am invatat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Autorul a facut o cercetare amanuntita si a prezentat informatiile intr-un mod clar si concis.

Comments are closed.